Staňte se našimi fanoušky na:

Jahodový šlehačkový krém

Autor receptu: kockaviky (343 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Jahodový kompot scedíme a šťávu (bývá jí kolem 250 ml) dáme do kastrůlku. Podle návodu v ní rozmícháme želatinu a necháme krátce přejít varem. Pak želatinu necháme chvilku tuhnout. Ušleháme šlehačku promíchanou se ztužovačem. Jahody s moučkovým cukrem rozmačkáme vidličkou na kaši. Jakmile se v želatině začnou dělat hrudky, spolu s rozmačkanými jahodami ji opatrně vmícháme do šlehačky. Směs naplníme do misek a dáme aspoň na dvě hodiny ztuhnout do lednice. Před podáváním dozdobíme čerstvou jahodou a snítkou máty.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

pavlinka198|26. března 2014
mňam Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!