Staňte se našimi fanoušky na:

Jahody se zlatou drobenkou

Autor receptu: Alice.palice (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

1) Troubu předehřejte na 180 °C. Máslo nakrájejte na kostky a nechte změknout. Vločky, mouku a půl hrnku cukru smíchejte v misce, přidejte máslo a rukama všechno mačkejte tak dlouho, dokud se máslo se zbytkem nespojí do drobenky. 2) Lesní ovoce a zbylý cukr opatrně promíchejte v jiné misce – nejlíp to půjde vařečkou, jinak se ovoce rozmačká. 3) Do čtyř až osmi ohnivzdorných misek rozdělte rovnoměrně ovoce, posypte je drobenkou a dejte na patnáct až třicet minut zapéct. Drobenka by měla zezlátnout a ovoce pod ní jemně probublávat. Než se do kalíšku pustíte, nechte je vychladnout.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!