Bílky vyšleháme se 3 lžícemi studené vody dotuha. Po částech vmícháme moučkový cukr a žloutky. Do základu postupně přisypáváme mouku promísenou se solamylem a vypracujeme hladké těsto. Plech vyložíme pečícím papírem a rozetřeme na něj těsto ve tvaru dvou koleček o prům. cca 20cm. Pečeme 10-15 minut při 180°.
Vychladlá korpusová kolečka slepíme rozmíchaným jahodovým džemem. Na korpus položíme obvodový ráfek dortové formy (prům. 18 cm) a přitlačíme tak, abychom od korpusu odřízli přebytečné okraje. Připravený korpus slepený džemem vložíme na dno dortové formy a formu uzavřeme obvodovým ráfkem.
Korpus poklademe očištěným jahodami, celými nebo překrájenými na polovic. Podle návodu na obalu připravíme červenou dortovou želatinu a zalijeme jí jahody tak, aby na povrchu dortu z želatinové vrstvy trochu vykukovaly.
Dort uložíme do chladničky ztuhnout. Před vyjmutím dortu formu na chvíli omotáme utěrkou namočenou v horké vodě.