Staňte se našimi fanoušky na:

Jak se dělá kvas

Autor receptu: Zůz (330 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

Vše promícháme a mísu uložíme do velkého mikrotenového sáčku, přikryjeme ještě utěrkou a necháme v teple (třeba na radiátoru nebo u kamen), tak aby teplota dosahovala skoro ke 30 stupňů, uležet asi tři dny. Potom přidáme 1/4 litru teplé vody a 300 g žitné mouky. Opět v mikrotenu necháme ještě v pokojové teplotě půl dne. Při pečení chleba odebereme potřebné množství kvasu a zbytek můžeme nechat v chladničce ještě pár dnů v uzavřené nádobě.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!