Staňte se našimi fanoušky na:

Jarní saláty - bio

Autor receptu: Alpenrose (509 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

MÍCHANÝ - 4 vejce natvrdo, 1 římský salát, 100g gril.kuřecích prsíček, 100g libové angl. slaniny, 1 avokádo, 4 brambory, 1/2 citronu, 5 lžic majonézy, 150g cherry rajčat, bylinky (petržel, pažitka, cibul.nať,šajvěj apod.), 1 lžíce hořčice, pepř Horké brambory oloupeme a nakrájíme do misky, přidáme bylinky, sůl a kousek másla, brambory promícháme tak, aby byly ze všech stran obalené a necháme vychladnout. Listy salátu natrháme, rajčata nakrájíme na půlky. Avokádo rozkrojíme, odstraníme pecku, zelenou slupku oloupeme, dužinu nakrájíme na plátky a pokapeme citronem. Vejce natvrdo a grilovaná prsíčka nakrájíme na plátky, plátky slaniny nasucho opražíme na pánvi a přebytečný tuk odsajeme papírovým ubrouskem. Na talíře dáme listy salátu a rozložíme na ně všechny ingredience. Na dresink promícháme majonézu s hořčicí a salát jím lehce zalijeme. Nakonec všechno posypeme pepřem. LAHŮDKOVÝ - 4 vejce natvrdo, 1 hlávka salátu, 2 rajčata, 200g žampionů, 2 lžíce zakys.smetany, 2 lžíce jogurtu, 2 lžíce citron. šťávy, svazek petrželové natě, sůl. pepř Žampiony nakrájíme na látky a krátce podusíme v osolené vodě. V misce rozmícháme smetanu s jogurtem, citron.šťávou a nasekanou petrželkou, dresink osolíme a opepříme. Vejce nakrájíme na osminky a lehce promícháme se scezenými žampiony a dresinkem. Listy salátu rozdělíme na talíře, na ně dáme hotový salát a ozdobíme rajčaty, petrželkou a citronem. S TUŇÁKEM - 4 vejce natvrdo, 2 srdíčka hláv.salátu,250g cherry rajčat, 250g tuňáka ve vl.šťávě, 150g zelených fazolek, 100g malých vařených brambor, hrst černých oliv, olivový olej, vinný ocet, hořčice, sůl, pepř Vajíčka nakrájíme na čtvrtky, brambory rozkrojíme na půlky. Fazolky povaříme v páře 10 minut. Na talíře dáme listy salátu, poklademe zeleninou, olivami, překrájenými rajčaty, vejci a okapaným tuňákem. Nakonec zakapeme dresinkem z olivového oleje, vinného octa a hořčice.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!