Plněný chléb
100
4
9
Maso a plíce umyjeme, dáme do hrnce, přidáme celý pepř, nové koření, podle chuti osolíme a vaříme do měkka. Cibuli nakrájíme na tenké plátky a zvolna smažíme na sádle dozlatova. Rohlíky nakrájíme na kousky a zalijeme vývarem s masa. Uvařené maso pomeleme společně s játrou, usmaženou cibulí a česnekem. Dáme do mísy, přidáme vymačkané rohlíky, podle chuti mletý pepř, osolíme a dobře promícháme. Plníme do střívek a konce zašpejlujeme. Dáme do vřelého vývaru z masa a vaříme mírným varem 8 - 10 minut. Uvařené jitrnice by měly plavat na povrchu. Vyjmeme z polévky do studené vody, opláchneme, rozložíme na dřevěné prkénko a necháme vychladnout.