Staňte se našimi fanoušky na:

Játrová omáčka s rýží

Autor receptu: piskotka (63 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
15× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 1 cibule
  • vepřová, 600 g játra
  • 2 kus sádlo
  • 3 lžíce olej
  • sladká, 2 lžíce paprika

Pracovní postup:

Nakrájenou cibuli osmažíme v tlakovém hrnci do zlatova. Přidáme očištěná a nakrájená játra na kostky a zprudka orestujeme. Nesolíme! Podlijeme asi 3 cm vody, přidáme pepř, kmín, sl. papriku a zavřeme. Necháme 15-20 minut dusit do měkka. Zalijeme množstvím vody podle toho kolik chceme omáčky a uvedeme do varu. Mezitím se připravíme jíšku - sádlo rozpustíme a přidáme hladkou mouku. Jíšku dáváme postupně do vroucí omáčky, pokud je málo hustá, dohustíme hl. moukou a vodou rozšlehaného v hrnečku. Necháme povařit a osolíme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Vltava|15. července 2013
játra prý nejsou zdravá, ale jsou dobrá :) Odpovědět
Jirka007|13. července 2013
dobré Odpovědět
Vltava|12. července 2013
Recept vypadá moc dobře. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!