Játra umixujeme, přidáme utřený česnek, pepř sůl, vejce majoránku mouku a krupici a pomalu strouhanku, aby byla směs ne moc tuhá asi jako krupicová kaše. Do hrnce dáme vařit vodu a když voda vře pomocí lžičky nabíráme směs na knedlíčky a vkládáme do vody. Doporučuji si vyzkoušet jeden knedlíček a ochutnat, do zbytku můžeme přidat co je potřeba. Když chci mít rychle udělanou polévku s domácími knedlíčky nakrájím kořenovou zeleninu, osmahnu ji na trochu oleje, nebo másla, zaliji vodou, přidám bujón a když se voda začne vařit zavářím knedlíčky, sice není polévka čirá, ale je obohacená vývarem z knedlíčků. Já si dělám knedlíčky z většího množství jater a do misek i s vodou, ve které se vařily zamražuji, potom mám knedlíčky vždy po ruce a můžu si dát dobrou polévku kdykoliv.