Staňte se našimi fanoušky na:

Jazyk v aspiku

Autor receptu: orlíček (133 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Ze studeného vývaru sebereme ztuhlý tuk a vmícháme do něj želatinu, kterou necháme nabobtnat. Víno dáme vařit, přimícháme ocet, cukr, vývar s nabobtnalou želatinou a vše pozvolna necháme rozpustit. Nakonec aspik ochutíme více než podle vlastní chuti. Ztuhlý aspik by byl jinak nedochucený. Dno vhodné formy zalijeme tenkou vrstvou aspiku a necháme ztuhnout takzvané zrcadlo. Jazyk nakrájíme na tenké plátky, jednotlivě je namočíme ve vlažném aspiku a vkládáme je nejprve na dno, potom po stěnách formy. Vše necháme ztuhnout. Zbytek jazyka nakrájíme na kostičky, stejně tak okurky a mrkev, vše smícháme se zbylým aspikem a po částech naplníme do formy a prokládáme dílky vařených vajec. Naplněnou formu přetáhneme fólií, zatížíme a dáme na 4 hodiny ztuhnout do ledničky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

eviti |11. května 2013
z jazyku nic neznám Odpovědět
A |11. května 2013
znám , dobré Odpovědět
šupina73|11. května 2013
Tak to je lakave,vyzkousim:-) Odpovědět
jitu3ka|11. května 2013
uloženo Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!