Ze studeného vývaru sebereme ztuhlý tuk a vmícháme do něj želatinu, kterou necháme nabobtnat. Víno dáme vařit, přimícháme ocet, cukr, vývar s nabobtnalou želatinou a vše pozvolna necháme rozpustit. Nakonec aspik ochutíme více než podle vlastní chuti. Ztuhlý aspik by byl jinak nedochucený. Dno vhodné formy zalijeme tenkou vrstvou aspiku a necháme ztuhnout takzvané zrcadlo. Jazyk nakrájíme na tenké plátky, jednotlivě je namočíme ve vlažném aspiku a vkládáme je nejprve na dno, potom po stěnách formy. Vše necháme ztuhnout. Zbytek jazyka nakrájíme na kostičky, stejně tak okurky a mrkev, vše smícháme se zbylým aspikem a po částech naplníme do formy a prokládáme dílky vařených vajec. Naplněnou formu přetáhneme fólií, zatížíme a dáme na 4 hodiny ztuhnout do ledničky.