K přípravě tohoto rizota se dají vyžít i zbylé kosti z vykošťování masa. Celou větší kost, která nám zůstane po vykoštění vepřové kotlety nebo krkovice, dáme vařit do osolené vody do tlakového hrnce. Maso vkládáme do vroucí vody. Vaříme zhruba 45 minut, maso po uvaření by mělo jít snadno obrat od kosti. Dáme vařit vodu na rýži. Mezitím obereme maso a větší kousky překrájíme. Uvaříme sáček varné rýže podle návodu. Do kastrolu dáme na dno 2 - 3 lžíce vývaru z kostí, osolíme, opepříme, přidáme obrané maso a prohřejeme. Je-li vývar slabý, přidáme necelou lžičku slunečnicového oleje. Potom vmícháme uvařenou rýži a nakonec dobře propláchnutý a okapaný hrášek. Opatrně promícháme a nakopečkujeme na talíře.