Staňte se našimi fanoušky na:

Jednoduché stánkové langoše

Autor receptu: Jerry13 (105 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
210× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Recept je bez jogurtu, vajíček a dalších zbytečností! Vlažné mléko smícháme s cukrem a rozdrobíme do něj droždí. Kvásek necháme asi 5 minut vzejít v teple. Mouku osolíme a prosejeme do mísy. Přidáme kvásek a ručním hnětačem vypracujeme těsto. Těsto můžeme vypracovat i ručně, ale hnětačem to bude trvat pouze 3 - 5 minut. Hotové těsto necháme aspoň 30 minut kynout v teple. Pak těsto vyválíme na pomoučeném vále na 2 cm široký plát a sklenicí z něj vykrojíme větší kolečka. Ty necháme ještě 10 minut vykynout. V pánvi rozpálíme vyšší vrstvu oleje, nejlépe ve fritéze. Nakynutá kolečka vytáhneme do stran a ihned smažíme v oleji dozlatova. Hotové langoše odkládáme na savý papír, abychom se zbavili přebytečného tuku a doplňujeme vybranými surovinami - sýr, šunka, česnek, kečup, tatarka či marmeláda.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Eva Röhrichová|2. února 2017
Také vyzkouším pro vnoučata Odpovědět
Luciášek3|24. června 2015
jsou vynikající...miluji langoše a tyhle jsou doopravdy jak stánkové... Odpovědět
vera.baierova.58|14. ledna 2015
uloženo Odpovědět
Nika026|10. prosince 2014
zkusim Odpovědět
suesanqa|2. března 2014
Zbožňujem langoše :) Odpovědět
Kiki.18|25. ledna 2014
opisuju :) Odpovědět
Nicky|10. prosince 2013
vyzkouším Odpovědět
Jitka 5|6. prosince 2013
zkusím Odpovědět
mamca595|21. listopadu 2013
tak to musí být dobré, vyzkouším Odpovědět
ingrid.bojtosova|20. listopadu 2013
vyskúšame a uvidíme ako často sa bude robiť :-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!