Staňte se našimi fanoušky na:

Jednoduchý a mňamkový bramborový gulášek

Autor receptu: Lefkas (11 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Tož zavřel jsem se do své prototypové dílny, a do přiměřeně velikého kastrolu nalil přiměřené (spíše větší) množství oleje, na kterém jsem dozlatova zpěnil šest obrovských cibulí, nakrájených na přiměřeně malé kostičky. Přidal jsem skoro kilo slovenského točeného salámu a pět nožiček Hrádocké čabajky, nakrájené na zhruba stejné kostky, co cibule. Zalil jsem přiměřeným množstvím, asi čtvrt litrem, medového piva, když jsem mezitím zbytek lahve vypil sám. Do směsi jsem plynule přidal očištěné brambory, a dostatečné množství sladké papriky, pepře, soli, sušeného česneku, a trošičku petrželové naťky. Protože konzistence toho všeho byla velmi hustá, dolil jsem půl litrem vody. A dál už se to tak nějak tvořilo samo ... Po půl hodině vaření jsem směs ochutnal, a nakonec jsem tam vrazil ještě sůl, papriku, bobkový list a pokrájené žampiónky. Musel jsem přilít dalšího půl litru vody, protože to bylo husté tak, že už to nešlo ani míchat. Vůně, linoucí se z prototypové dílny už dorazila i do obýváku a pomaličku polehoučku prosycovala celý byt. Ostatní členové rodiny začali nenápadně čichat a olizovali se, ještě než jsem servíroval na talíř.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piškot |26. dubna 2015
1+++ Odpovědět
alenab|10. února 2015
hezky , s humorem napsáno - taky podobný gulášek vařím, jen pro silnější chuť přidávám kelímek Bohaté šťávy na tmavá masa Knorr. Můžete namítnout, že to jsou náhražky - ale toto je bez umělých konzervantů, bez přidaného glutamátu, prostě jsem si je oblíbila a vařím s nimi často. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!