Staňte se našimi fanoušky na:

Jednoduchý karlovarský knedlík

Autor receptu: water (28 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
51× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Toastový chléb si nakrájíme na malé kostičky a dáme vysušit do trouby na cca 180°C asi 10 - 15 minut, záleží na druhu trouby. Až je suchý a tvrdý, vytáhneme a dáme vychladit. Mezitím si nasekáme petrželovou nať na jemno. A z vajec vyšleháme pěnu. Do mísy dáme toastový chléb, mouku, nakrájenou petrželovou nať, sůl, muškátový květ (nebo oříšek), mléko a zalijeme vyšlehanými vejci, pořádně promícháme a dáváme do potravinové fólie, z které vytvarujeme válečky. Já to většinou obalím dvakrát a pak ještě přes kraje jednou - snad je to pochopitelný popis :-) Takto vytvořené šišky dáme vařit do vroucí vody na cca 25 - 30 min. Po vyndání vybalíme z fólie a můžeme podávat.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Barficka |5. května 2013
z knedlíků mám strach, ale tenhle asi vyzkouším Odpovědět
najkuchtickalenka |5. května 2013
pekný Odpovědět
nikita066 |5. května 2013
díky, vyzkouším Odpovědět
edita.albrechtova |5. května 2013
tenhle je super,jiný už nedělám Odpovědět
gwendy |5. května 2013
mňam Odpovědět
slavuska |5. května 2013
taky vyzkouším Odpovědět
oloušek |5. května 2013
tak ten určo brzo udělám. Neustále nám knedlík chybí Odpovědět
Shades|31. května 2013
ukládám Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!