SE SALÁMOVÝM KORNOUTKEM 220g lučiny, 14 koleček z celozrnných rohlíků, 14 koleček trvanlivého salámu, 3 sušené hrušky, 1 lžíce pomazánkového másla, sůl, mletý bílý pepř, mletá paprika Hrušky nakrájíme na plátky, rohlíky potřeme pomazánkovým máslem, lučinu vyšleháme se solí a pepřem. Kolečka salámu nakrojíme do poloviny a srolujeme do kornoutku, sáčkem je ozdobně naplníme lučinou, půoprášíme paprikou a položíme na kolečka rohlíků. Nakonec dplníme každou jednohubku 2 plátky sušených hrušek. SE SÝROVÝM KRÉMEM 120g najemno nastrouhaného sýra s modrou plísní, 14 plátků bagety, 2 sušené hrušky, 100g změklého másla, 14 půlek vlašských jader, 1 lžíse nasekané pažitky 80g másla ušleháme do pěny a vešleháme sýr s modrou plísní. Zbylým máslem potřeme plátky bagety a na každý nastříkáme cukrářským sáčkem trochu sýrového krému. Vrch ozdobíme kouskem hrušky, vlašským jádrem a posypeme pažitkou.