Staňte se našimi fanoušky na:

Jehly s roštěnkami a zeleninou

Autor receptu: Michael Komárek (206 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Roštěnec odblaníme, nakrájíme na plátky silné asi centimetr, naklepeme je, potom je nakrájíme na čtverečky. Posypeme je pepřem a rozetřeným česnekem, pokapeme olejem, vložíme do misky a necháme 1-4 hodiny odležet. Slaninu nakrájíme na plátky, potom na čtverečky, kapii a papriku na kousky, okurku na kolečka, cibule na čtvrtky a vše napícháme střídavě s masem na 4 jehly nebo špejle. Přitom je proložíme bobkovým listem. Připravené jehly pokapeme olejem, vložíme do rozehřátého grilu na rošt potřený olejem a pečeme za častého obracení a potírání olejem, až maso změkne (asi 14-16 minut). Osolíme a podáváme s tatarskou omáčkou a se smaženými bramborovými hranolky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

beaa |19. května 2013
mnam Odpovědět
jola |8. května 2013
vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!