Jehněčí kýtu odblaníme, nakrájíme přes vlákna na řízky a naklepeme je. Pak je nakrájíme na čtverečky, opepříme je, potřeme rozetřeným česnekem, pokropíme olejem a vložíme do hlubší porcelánové misky. Necháme je v chladničce několik hodin odležet. Před přípravou je vyjmeme, osušíme a pokapeme olejem. Cibule nakrájíme na půlky nebo na kolečka, klobásu na tenká kolečka, slaninu na plátky, potom na čtverečky, rajčata na půlky, kapii na kousky a vše napíchneme střídavě na 4 jehly nebo špejle. Pokropíme je olejem, vložíme na zahřátý rošt potřený olejem a opékáme 7 minut, pak je obrátíme, opět potřeme olejem a opékáme dalších 7 minut. V kontaktním grilu je opékáme při střední teplotě 5 minut. Jehly osolíme a hned podáváme s pečivem.