NA ČESNEKU: 12 jehněčích kotletek, 1 celá hlavička česneku, 500 g zelených fazolek, malý svazek máty, olivový olej, mletý pepř, sůl Zelené fazolky povaříme asi 8 minut v osolené vodě, scedíme a uložíme v teple. Hlavičku česneku rozdělíme na jednotlivé stroužky a opečeme je neoloupané v pánvi na olivovém oleji. Přidáme osolené a opepřené kotletky a rychle je z obou stran 3-4 minuty opečeme. Uvařené fazolky upravíme na talíře, posypeme natrhanými lístky máty, na ně položíme opečené kotletky a obložíme je opečeným česnekem. Každou porci zakápneme olivovým olejem a podáváme. V CITRONOVÉ OMÁČCE 1 kg jehněčích kotlet vcelku očištěných, 2 citrony, 2 dl smetany, 40 g jader vlašských ořechů, 40 g vyloupaných pistáciových oříšků, 30 g másla, pepř, sůl Maso potřeme solí a pepřem, zabalíme do alobalu a pečeme 30-40 minut (podle stáří jehněte) na 180°C. Maso musí být uprostřed růžové jako rostbíf. Na pánvi zahřejeme máslo, přilijeme šťávu, která vytekla při pečení masa, přidáme nasekané vlašské ořechy i pistácie, nastrouhanou kůru z obou citronů i vymačkanou, přecezenou citronovou šťávu. Všechno zalijeme smetanou, osolíme a necháme přejít varem. Z upečeného kusu masa nakrájíme kotlety a přelijeme je omáčkou. Rada: Nejlépe se hodí maso z plecka nebo části mezi kýtou a hřbetem. SE ŠPENÁTEM A AMERICKÝMI BRAMBORAMI 500 g jehněčích kotlet, 500 g listového špenátu, 3 stroužky česneku, olivový olej, mletý pepř, sůl Listový špenát řádně opereme, necháme odkapat a dáme do pánve s olejem, přidáme rozmačkaný česnek, trochu osolíme a krátce podusíme. nakrájené kotletky osolíme, opepříme a opečeme krátce z obou stran na pánvi s olejem. Dušený špenát dáme na talíře, položíme na něj kotletky a bramborami. Americké brambory: 800 g brambor, olej, kořenící směs Americké brambory Neoloupané brambory pořádně omyjeme a povaříme asi 10 minut. Pak je nakrájíme podélně na silnější plátky, rozložíme na olejem vymazaný plech, okořeníme a upečeme v troubě dozlatova.