Staňte se našimi fanoušky na:

Jehněčí krk na červeném víně

Autor receptu: objev (500 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

1) Připravíme si marinádu: smícháme najemno nasekanou kořenovou zeleninu, pepř, utřený česnek, víno a olej (olivový nebo ze sušených rajčat). 2) Maso necháme marinovat aspoň 24 hodin. 3) Maso vytáhneme z lednice hodinu před tepelným zpracováním. 4) Maso zbavíme od přebytečné marinády, osolíme a zprudka osmahneme na oleji. 5) Přidáme 200 ml červeného vína, které necháme odpařit. 6) Přidáme zbytek marinády, trochu vody – aby maso bylo ponořené a dusíme doměkka. 7) Poté maso vyjmeme, plotnu zapneme naplno a svaříme do požadované hustoty. Přidáme tak 50 g másla a mícháme do rozpuštění. 8) Brambory nakrájíme na čtvrtky a uvaříme doměkka. Scedíme a smícháme s trochou oleje, utřeným česnekem, sladkou paprikou a sekaným rozmarýnem. Pečeme na 210 °C dozlatova. 9) Maso podáváme přelité omáčkou s pečenými brambory.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jana Konečná |2. března 2016
super Odpovědět
sonizna |1. června 2015
Zkusím Odpovědět
objev |28. května 2015
Spousta lidí nemá rádo jehněčí, protože jim smrdí... Tohoto problému se můžeme zbavit tím, že maso naložíme - třeba do červeného vína. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!