Jehněčí kýtu rozřízneme na plát, rozklepeme jej, potřeme rozehřátým máslem a osolíme. Žemli nakrájíme na drobné kostičky, pokapeme je vínem (mlékem) a necháme krátce prosáknout. Přidáme drobně nakrájenou cibuli a rozetřený česnek, koření, usekanou petrželku, sůl a promícháme. Směs rozložíme na maso, stočíme v roládu a ovineme ji silnou nití. Do rolády vsuneme rožeň, roládu na něj upevníme háčky, aby se točila současně s rožněm. Roládu potřeme olejem, osolíme a grilujeme za stálého otáčení, až změkne (asi hodinu). Při grilování potíráme roládu uvedenou směsí (všechny přísady promícháme). Měkkou roládu sejmeme z vidlic, necháme stát 5 minut, pak rožeň vyjmeme, odstraníme nitě a roládu nakrájíme na porce. Podáváme s bramborovým salátem.