Staňte se našimi fanoušky na:

Jehněčí ledvinky na grilu

Autor receptu: vaclav.barton.3 (2 recepty)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

Jehněčí ledviny omyjeme a osušíme. Podélně je rozpůlíme a odstraníme nečistoty a "žlázy". Ledvinky namočíme do vody a necháme vyčistit. Necháme je vždy asi 2 - 3 hodiny a pak vodu vyměníme. Prakticky postupujeme jako u vepřových ledvin. Jehněčí jsou ale křehké a nemají typickou odpornou vůni. Ledvinky pak vyjmeme, opláchneme a opatrně osušíme. Lehce je posypeme grilovacím kořením a necháme asi 5 minut odpočinout. Jehněčí ledvinky vložíme na rozpálený gril a grilujeme z obou stran dozlatova. Doporučuji je častěji otáčet. Zůstanou křehké a šťavnaté. Jehněčí ledvinky sundáme z grilu, necháme asi 2 minuty odpočinout a můžeme servírovat. Je to opravdu chuťovka, takže není třeba jídlo něčím doplňovat - pečivem, salátem nebo čímkoliv jiným.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Alpenrose |9. srpna 2014
Recept na Vaření.cz - zadala Vilienka vč. fota, že by se nám tady přejmenovala na Václava Bartoně? Odpovědět
sazinka |22. března 2014
like Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!