Jehněčí maso odblaníme, nasolíme, posypeme grilovacím kořením, vložíme do pekáče. Poté maso pomažeme plnotučnou hořčicí a posypeme rozmačkaným česnekem. Přidáme sádlo a maso podlijeme vodou. Přikryjeme víkem a pečeme na 250°C dokud maso nezměkne (některé jehněčí je tužší a potřebuje péct déle), během pečení maso podléváme vodou, aby se nespálilo. Přibližně na 15 minut před koncem sundáme víko, aby se na masu vytvořila kůrka. Na bramborovou kaši si oškrábeme brambory a nakrájíme na stejné kusy, vložíme do hrnce, nalijeme vodu a osolíme. Vaříme do měkka, poté vodu scedíme a rozšťoucháme. Aby byla kaše správně vláčná, přidáme máslo, mléko a dochutíme solí. Při servírování je výborné kaši polít šťávou, která nám vznikla při pečení jehněčího.