Omytou a očištěnou kýtu ovážeme provázkem (aby při pečení měla pravidelný tvar), osolíme a opepříme. Kýtu zrudka opečeme ze všech stran na ghí s olejem. Maso přendáme do pekáčku a na vypečené šťávě orestujeme dozlatova pokrájenou cibuli, přidáme k masu společně s kořenící směsí. Maso podlijeme částí horkého vývaru, zakryjeme a pečeme asi 90 minut na 180°C doměkka. Maso pravidelně obracíme a poodléváme vývarem. Hotové maso vyndáme, sundáme provázek a necháme v teple. Šťávu propasírujeme přes husté síto, vešleháme smetanu, osolíme a opepříme, necháme přejít varem. Na plátky nakrájené maso rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a posypeme petrželkou. Stejně budeme postupovat i s telecí pečínkou, jen místo kořenící směsi dáme tymián a 2 mleté hřebíčky.
Koření na jehněčí od firmy Shan koupíte v obchodech s indickými potravinami a např. zde: www.gurmankoreni.cz/smesi-koreni/smes-biryani-skopove