Staňte se našimi fanoušky na:

Jehněčí polévka s rýží

Autor receptu: luciedostal (56 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
16× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

1. Ostrým nožem odstraňte z jehněčího masa půl a maso nakrájejte na tenké proužky. Odložte stranou k dalšímu použití. 2. Přiveďte k varu osolenou vodu ve velkém hrnci a přijdete rýži. Když se voda začne znovu vařit, jednou zamíchejte zmírněte plamen a vařte 10-15 minut, dokud není rýže měkká. 3. Přeceďte rýži a opláchněte pod tekoucí vodou, nechte odkapat a odložte stranou k dalšímu použití. 4. mezitím přiveďte v jiném hrnci do varu jehněčí vývar. 5. Přidejte do jehněčího vývaru proužky jehněčího, pórku a česnek. Sojovou omáčku a rýžový vinný ocet. Zmírněte plamen zakryjte hrnec pokličkou a nechte vařit 10 minut. (dokud není jehněčí maso měkké) 6. Přidejte plátky žampionu a rýži a vařte vše další 2-3 minuty.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Katty148 |11. května 2013
Super :-)) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!