Staňte se našimi fanoušky na:

Jehněčí ražničí - velikonoční recept

Autor receptu: Rentiér1946 (547 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Jehněčí maso (nejlépe vykostěná kotleta nebo kýta) nakrájíme (přes vlákno) na medailonky velikosti max. 3x3cm. Přidáme sůl, pepř, sojovou omáčku, hořčici, česnek a vše důkladně promícháme, natlačíme do porcelánové nebo nerezové nádoby, přikryjeme nejlépe mikrotenovým sáčkem a dáme do lednice na 12 hodin odležet. Po této době nakrájíme špek na čtverečky asi 2x2 cm a 5 mm silné, cibuli asi 5 mm plátky. Připravíme špejle nebo jehly - napichujeme v pořadí: maso, špek, cibule a toto opakujeme až je špejle plná (končíme vždy masem) a osmahneme 4-5 minut na rozpáleném oleji. Podáváme s bramborem nebo hranolkama se zeleninovou oblohou nabo salátem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Janka D. |24. března 2013
super Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!