Recept Tofu v sýrovém těstíčku
20
0
4
Jehněčí maso (nejlépe vykostěná kotleta nebo kýta) nakrájíme (přes vlákno) na medailonky velikosti max. 3x3cm. Přidáme sůl, pepř, sojovou omáčku, hořčici, česnek a vše důkladně promícháme, natlačíme do porcelánové nebo nerezové nádoby, přikryjeme nejlépe mikrotenovým sáčkem a dáme do lednice na 12 hodin odležet. Po této době nakrájíme špek na čtverečky asi 2x2 cm a 5 mm silné, cibuli asi 5 mm plátky. Připravíme špejle nebo jehly - napichujeme v pořadí: maso, špek, cibule a toto opakujeme až je špejle plná (končíme vždy masem) a osmahneme 4-5 minut na rozpáleném oleji. Podáváme s bramborem nebo hranolkama se zeleninovou oblohou nabo salátem.