Staňte se našimi fanoušky na:

Jehněčí řízky na česneku

Autor receptu: Alice.palice (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Řízky zbavíme blan a tuku, po obvodech nařízneme na několika místech. Naklepeme, protkneme klínky slaniny, opepříme, poklademe plátky česneku, pokapeme olejem, složíme na sebe do hlubší porcelánové misky. Necháme v chladničce několik hodin odležet. Před přípravou z nich setřeme česnek, řízky osušíme, potřeme olejem, vložíme na rošt potřený olejem a grilujeme asi 5 minut, pak je obrátíme, opět potřeme olejem a grilujeme 4-5 minut. V kontaktním grilu je grilujeme při vysoké teplotě 1 1/2-2 minuty. Řízky osolíme a hned podáváme. Vhodná příloha jsou opečené brambory a dušený špenát.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!