Řízky zbavíme blan a tuku, po obvodech nařízneme na několika místech, naklepeme, potřeme olejem, poprášíme paprikou, složíme na sebe do hlubší porcelánové misky a necháme vchladničce několik hodin odležet. Před podáváním je osušíme a potřeme olejem, Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme je na oleji, přidáme cibuli nakrájenou na kolečka a osmahneme ji. Přidáme mletou papriku, po zpěnění vmícháme lečo, rozetřený česnek, sůl a vše krátce podusíme. Řízky vložíme na rošt potřený olejem a opékáme 5 minut, pak je obrátíme, opět potřeme olejem a opékáme 4-5 minut. V kontaktním grilu opékáme řízky při vysokém záhřevu 1 1/2-2 minuty. Řízky osolíme, na talířích pokryjeme připraveným lečem a podáváme s rýží.