Staňte se našimi fanoušky na:

Jehněčí roláda 2

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Maso rozkrojíme na plát a zlehka rozklepneme. Osolíme, opepříme, potřeme utřeným česnekem a sýrem. Oloupané jablko nahrubo nastrouháme a pokapeme citronovou šťávou. Naneseme na sýr spolu s lístky máty. Roládu svineme, položíme na alobal potřený máslem a pevně zavineme. Položíme do pekáčku, podlijeme trochou vody a v troubě předehřáté na 180°C pečeme asi 50 minut. Rolku několikrát otočíme, případně podijeme vodou. Oloupané osolené brambory uvaříme, vodu slijeme, rozšťoucháme a přelijeme 50g másla a teplou smetanou. V pánvi rozpustíme 50g másla a zvolna v něm opékáme nahrubo nastrouhaný kořenový celer. Ochutíme drceným kmínem a solí. Když zrůžoví, vyjmeme jej, v pánvi rozpustíme 20g másla a dokřupava v něm opečeme plátky řapíků. Zeleninu vmícháme do brambor. Roládu vyjmeme z alobalu a v troubě ji necháme dál prohřívat. Šťávu přelijeme do rendlíku, přidáme vývar, víno, tymián a vše zredukujeme na polovinu. Nakonec šťávu dochutíme solí a pepřem. Na talíře rozdělíme plátky rolády, šťouchané celerové brambory a přeléváme šťávou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!