Jehněčí plátky omyjeme a zlehka osolíme i opepříme. Na pánvi (grilovací) rozehřejeme olej, vložíme připravené plátky masa a po obou stranách je opečeme. Při obracení masa vhodíme do pánve na plátky nakrájený česnek. Opečené maso vyndáme z pánve a vzniklou masovou šťávu s česnekem zalijeme suchým červeným vínem. Promícháme a necháme částečně odpařit. V menším kastrůlku zkaramelizujeme cukr, na který dáme kyselé cibulky, a necháme povařit. Poté vše přimícháme do vinné omáčky. Promcíháme a vrátíme maso i se šťávou, kterou mezitím pustilo na talíř. Cibuli oloupeme a pokrájíme, v hrnci rozehřejeme olej a cibulku orestujeme, přidáme zelené fazolky a necháme podusit doměkka. Podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Hotové jehněčí plátky podáváme s vinnou omáčkou, zkaramelizovanými cibulkami a směsí zelných fazolek. Očistíme menší brambory a dáme je asi na 7 minut vařit. Potom je slijeme a rozpůlíme, případně podle velikosti rozčtvrtíme. Grilovací pánev je zlehka vytřeme olejem, přisypeme kousky brambor a opečeme je dokřupava. V závěru přidáme zapéct také přepůlená rajčata. Oboje servírujeme jako přílohu k jehněčímu a fazolkám.