3/4kg jehněčího hřbetu s kostí (pokud možno s dlouhými žebry)
sůl a pepř
rostlinný olej podle potřeby
4 lžíce másla
2 stroužky nasekaného česneku
200g strouhanky
1 svazek naťové petržele
2 lžíce hořčice Edmont Fallot
150g zelených fazolek
100g mraženého hrášku
1 hrstička máty
Pracovní postup:
Očistěte maso a ze všech stran osolte a opepřete, pak potřete olejem. Rozehřejte 2 lžíce másla, přidejte česnek a nechte zpěnit. Do tuku vmíchejte strouhanku, přidejte nasekanou petržel a opepřete.
Maso potřete hořčicí a pokryjte krustou, pečte asi 10 minut na 200°C, dokud krusta nezezlátne. Pak vyndejte z trouby a nechte 5 minut odpočinout (pozor ať maso nevychladne!).
Fazolky a hrášek vhoďte do vroucí vody a 3 minuty vařte, pak vyndejte a prudce zchlaďte v ledové vodě. Prohřejte je na zbytku másla, smíchejte s mátou a přidejte na talíř k masu.