Staňte se našimi fanoušky na:

Jehněčí s krustou

Autor receptu: JIHOR (462 receptů)

Množství: pro 4 osoby
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: 35 min.
+ 3 minuty vaření a 5 minut odpočinek

Vaření: 10 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 3/4kg jehněčího hřbetu s kostí (pokud možno s dlouhými žebry)
  • sůl a pepř
  • rostlinný olej podle potřeby
  • 4 lžíce másla
  • 2 stroužky nasekaného česneku
  • 200g strouhanky
  • 1 svazek naťové petržele
  • 2 lžíce hořčice Edmont Fallot
  • 150g zelených fazolek
  • 100g mraženého hrášku
  • 1 hrstička máty

Pracovní postup:

  1. Očistěte maso a ze všech stran osolte a opepřete, pak potřete olejem. Rozehřejte 2 lžíce másla, přidejte česnek a nechte zpěnit. Do tuku vmíchejte strouhanku, přidejte nasekanou petržel a opepřete.
  2. Maso potřete hořčicí a pokryjte krustou, pečte asi 10 minut na 200°C, dokud krusta nezezlátne. Pak vyndejte z trouby a nechte 5 minut odpočinout (pozor ať maso nevychladne!).
  3. Fazolky a hrášek vhoďte do vroucí vody a 3 minuty vařte, pak vyndejte a prudce zchlaďte v ledové vodě. Prohřejte je na zbytku másla, smíchejte s mátou a přidejte na talíř k masu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!