Maso osolíme a opepříme, následně svážeme nití do válce, pod nit nastrkáme bylinky a maso zprudka opečeme na oleji.. Pak maso vyndáme, do výpeku přidáme šalotku a stroužky česneku, zalijeme vývarem a znovu vložíme maso. Necháme asi 1/2 hodiny zapéct na 160°C, pak stáhneme na 85°C a necháme pozvolna péct 2-3 hodiny, občas přelijeme výpekem (uvnitř by mělo být růžové a šťavnaté). Mrkev pokrájenou na nudličky osmažíme na lžíci másla, posypeme cukrem a přidáme citronovou šťávu, osolíme. Na jiné pánvi opečeme, na zbytku másla, kapustičky, osolíme a přidáme trochu cukru. Nakonec obě zeleniny promícháme. Polenta: 250g kukuřičná mouka nebo krupice, olej, 1 lžička soli, 1,5 l vody Do vroucí osolené vody vsypeme za stálého míchání kukuřičnou mouku a stáhneme plamen, vaříme cca 40 minut, promícháme. Pak ji přendáme na olejem potřený pečící papír a rukama v oleji namočenýma, rozprostřeme na 2cm silnou vrstvu, necháme zchladnout. nakrájíme na plátky (hranolky) a opečeme pod grilem nebo v troubě na 180°C.