Večer předem namočíme sušený hrách. Oloupeme a nakrájíme brambory, omyjeme papriky a odstraníme semena, maso nakrájíme na stejné kousky, osolíme a opepříme. V hrnci rozpálíme olej a opečeme maso a jemně nakrájenou cibuli. Přidáme rajčatový protlak, červený pepř, hrách a brambory. Zalijeme vodou a necháme vařit.Během vaření občas kontrolujeme, zda není třeba přilít vodu. Když je maso hotové, vyjmeme ho z omáčky, do omáčky přidáme papriky a ½ l vody a přivedeme k varu. Mezitím propláchneme rýži pod tekoucí vodou a necháme okapat. Rýži dáme do pařáku a ten vložíme nad hrnec s omáčkou. Vaříme tak dlouho, dokud zrnka rýže nemají dvojnásobnou velikost a rýže je uvařená. Omáčku odstavíme z plamene a vyjmeme brambory a papriku, také hrách. Do omáčky vložíme rýži, zamícháme a dále vaříme, dokud rýže nenasákne omáčku. Rýži rozložíme na mísu a ozdobíme masem a podušenou zeleninou. Podáváme teplé.