Oloupaná jablka nakrájet na kousky, dát do kastrolu a přidat brusinky. Podlít vodou a zvolna za občasného míchání přivést do varu, přidat cukr, ocet, sůl a koření, dusit až směs začne houstnout. Podle vlastní chuti lze přikyselit nebo přisladit. Očištěné maso nakrájet na silnější plátky, opeřit a naložit do marinády z čerbeného vína a tymiánu, nechat marinovat aspoň jeden den. Maso vyndat z marinády, osušit ho, osolit a opéct z obou stran na másle s olejem. Opečené plátky vyndat a do výpeku dát nadrobno bnakrájenou cibuli, česnek a restovat dozlatova. Šťávu zaprášit moukou a krátce vše opéct. Zalít marinádou z červeného vína a za stálého míchání přivést k varu. Zvolna provařit, dokud omáčka nezhoustne. Plátky masa dát do přecezené omáčky a nechat společně prohřát. Doplnit brusinkovým chutney.