Z jelení roštěné nebo kýty si připravíme váleček, osolíme, opepříme, přidáme trochu čerstvých bylinek, zabalíme do slaniny, zakapeme olejem a necháme v lednici přes noc odležet. Druhý den maso zprudka opečeme, podlijeme červeným vínem a vývarem, pečeme při nižší teplotě asi 20-30 minut (aby se maso nevysušilo). Na závin nakrájíme cibuli a orestujeme ji. Přidáme nakrájené houby, osolíme, opepříme a dusíme pod pokličkou tak dlouho, až se odpaří veškerá voda, potom přidáme nakrájené brambory, vejce, žloutek, strouhanku a promícháme. Těsto vyválíme a náplň do něj opatrně zabalíme, potřeme bílkem a pečeme asi 30 minut na 180°C dozlatova. Upečené maso nakrájíme a na talíři polijeme výpekem, přidáme houbový závin a doplníme hruškou plněnou brusinkami.