Jelení steaky lehce na plocho rozklepněte a stlačte; vložte do 1/4 l červeného vína, přidejte 8 bobulek jalovce a nechte asi hodinu "natáhnout", steaky dejte okapat a marinádu proceďte sítem. 250g cibule oloupejte a nakrájejte na drobné kostičky, 40 g bylinkového másla zahřejte, cibuli v něm nechte zesklovatět, přidejte asi polovinu marinády z červeného vína a nechte dusit asi 10 minut. Sklenici artyčoků dejte okapat, smíchejte s cibulí a 3 minuty duste, udržujte je teplé. 4 balíčky koupených hotových paštiček z listového těsta nahřejte v pečicí troubě podle návodu na balíčku, udržujte teplé, 60 g bylinkového másla rozpusťte, opečte v něm steaky po obou stranách, urovnejte je na předehřátou plochou mísu a udržujte teplé. Výpek z pečeně rozvařte se zbytkem vínové marinády, zamíchejte do ní 4 lžíce smetany, ochuťte solí a pepřem, směs z artyčoků naplňte do paštiček a upravte na mísu spolu se steaky. Omáčku podávejte zvlášť. Příloha: Vařené brambory nebo halušky