Obsah jelítek vytlačíme a smícháme s nastrouhaným /nebo rozmačkaným bramborem,/ přidáme 4 PL kysaného okapaného zelí, sůl, pažitku, pepř, vejce a trochu strouhanky na zahuštění. Můžeme přidat i česnek nebo chilli papričku podle každého. Všechny suroviny dobře promícháme. Uděláme si namočenou rukou malé placičky, které posypeme slabě strouhankou / nebo je necháme jen tak - bez strouhanky /. Placičky poté klademe na plech s rozehřátým olejem a vložíme je smažit do rozehřáté trouby /nebo na plech dáme pečící papír/ a smažíme po dobu cca 15- 20 minut. Jednou placičky při smažení obrátíme. Pokud smažíme placičky přímo na oleji, papírovým ubrouskem odsajeme tuk. Podáváme se zelím , kyselou okurkoú. Poznámka: Tyto placičky vznikly nahonem nečekanou návštěvou. Měla jsem uvařené brambory a připravené jelítka jen pro dvě osoby, ale přišla od manžela návštěva a tak jsem takto udělala 26 placiček a chutnaly výborně a najedli jsme se všichni.