Staňte se našimi fanoušky na:

Jemná játrová paštika

Autor receptu: Hrabča (510 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Rozehřejeme 150g sádla, cibulky nasekáme nadrobno, přidáme k sádlu a osmažíme dozlatova. Játra pokrájíme na kostky, cibulku vyndáme a opečeme játra (cca 4-6 minut). K játrům přidáme cibulku, necháme zchladnout a pak najemno umeleme nebo nasekáme. Přidáme sůl, pepř, brandy (nebo koňak), citronovou kůru i prolisovaný česnek a všechno promícháme. Keramické mističky naplníme směsí asi 1 cm od okraje a necháme vychladnout. Pak je přikryjeme alobalem a dáme asi na 4 hodiny do chladničky. Rozehřejeme zbývající sádlo, každou paštiku v misce přelijeme a necháme dalších asi 12 hodin v chladničce. Nakonec paštiky ozdobíme zeleninou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!