Oprané hlavy bez očí a žáber a rybí ocasy zalijeme vroucí vodou, osolíme a uvaříme doměkka tak, aby se maso dalo obrat a dokonale odkostit.Očištěnou a na nudličky nakrájenou zeleninu osmažíme na 30 g tuku, přidáme procezený vývar z ryb a zahustíme jíškou, připravenou ze zbylého tuku a mouky.Polévku dobře rozšleháme a povaříme.Přidáme obrané maso, povařené rybí vnitřnosti a houby, které jsme, očištěné a nakrájené, zvlášť uvařili.Polévku znovu povaříme a nakonec přelijeme smetanou, v níž jsme rozšlehali žloutky, přidáme jemně nasekanou petrželku.Se žloutky polévku už jen prohřejeme. K polévce podáváme na nudličky nakrájenou a osmaženou housku nebo kolečka rohlíků, která namažeme máslem, posypeme strouhaným sýrem a v troubě opečeme.