Staňte se našimi fanoušky na:

Jemná rybí polévka

Autor receptu: Michael Komárek (206 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Oprané hlavy bez očí a žáber a rybí ocasy zalijeme vroucí vodou, osolíme a uvaříme doměkka tak, aby se maso dalo obrat a dokonale odkostit.Očištěnou a na nudličky nakrájenou zeleninu osmažíme na 30 g tuku, přidáme procezený vývar z ryb a zahustíme jíškou, připravenou ze zbylého tuku a mouky.Polévku dobře rozšleháme a povaříme.Přidáme obrané maso, povařené rybí vnitřnosti a houby, které jsme, očištěné a nakrájené, zvlášť uvařili.Polévku znovu povaříme a nakonec přelijeme smetanou, v níž jsme rozšlehali žloutky, přidáme jemně nasekanou petrželku.Se žloutky polévku už jen prohřejeme. K polévce podáváme na nudličky nakrájenou a osmaženou housku nebo kolečka rohlíků, která namažeme máslem, posypeme strouhaným sýrem a v troubě opečeme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

kote19 |27. února 2013
skusím :) Odpovědět
planeta |1. prosince 2012
s houbama je jistě zajímavá Odpovědět
pavel.tomica|22. prosince 2012
Rybí polévka má byt z ryb a ne houby a tak. Odpovědět
marie.kalinova.5|21. prosince 2012
Vyzkouším, s houbama jsem ještě nejedla Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!