Staňte se našimi fanoušky na:

Jemná švestková čokoláda

Autor receptu: pskrob (39 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
35× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Švestky omyjeme, vypeckujeme a rozmixujeme, nebo pomeleme v mlýnku na maso. Vzniklou kaši přelijeme do hrnce a přidáme krupicový cukr. Švestky rozvaříme 20-30 minut. Směs necháme částečně vychladnout a propasírujeme. Potom přidáme kakao, vanilkový a skořicový cukr a uložíme na 24 hodin do lednice. Druhý den opět asi 20 minut povaříme. Nakonec přidáme rum, směs promícháme a plníme do sklenic. Sklenice uzavřeme víčkem a asi na 5 minut otočíme dnem vzhůru.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

janackacka |14. září 2013
mám uložené, švestky jsou koupené, vyzkouším a napíšu jak to dopadlo, vzhledem k tomu že sladím málo, zvolím variantu méně cukru jako kolegyně :-) Odpovědět
b* |13. září 2013
like Odpovědět
jana.remkova.7 |12. září 2013
Znám pod názvem švestková nutela :-) Paráda. Odpovědět
kuchticek |12. září 2013
fajn Odpovědět
daramacho |11. září 2013
zajímavé Odpovědět
Sofii |10. září 2013
Díky za recept, trochu jsem si upravila ingredience, švestek jsem dala 1,5 kg a cukru jen 300 g a je to sladké tak akorát, jinak vše podle receptu. Při vaření to vonělo po celém domě a mám pocit, že hotová čokoláda dlouho nevydrží, musela jsem slíbit, že s ní zítra naplním kynuté buchty. Ještě jednou díky za super recept, teď už ho budu připravovat každou švestkovou sezónu :o))) Odpovědět
pes |10. září 2013
toto můžu Odpovědět
honzapetrik91 |9. září 2013
pridavam Odpovědět
VER98 |9. září 2013
OK:) Odpovědět
Hanina |8. září 2013
ukládám, 1* Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!