Staňte se našimi fanoušky na:

Jemná zelňačka s houbami

Autor receptu: Jedlík-senior (212 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • sušené houby
  • sůl
  • drcený kmín
  • 1 lžička mleté pálivé papriky
  • 100 g anglické slaniny
  • 300 g kysaného zelí
  • 2 lžíce sádla
  • 120 ml zakysané smetany
  • 1 l hovězího bujonu z kostky
  • 1 cibule

Pracovní postup:

Na sádle zpěňte pokrájenou cibuli, přisypte mletou papriku, krátce všechno zpěňte, přidejte vymačkané zelí, zcezené houby a vývar. Základ promíchejte, dosolte, přidejte kmín a pomalu vařte. Po 35 minutách polévku zahustěte jíškou, znovu ji provařte a zjemněte zakysanou smetanou. Zvlášť orestujte na pánvičce dokřupava na nudličky nakrájenou anglickou slaninu. Hotovou polévku nalijte do šálků a slaninou ji posypte. Pokud máte rádi spíš tradiční zelňačku, můžete do základu přidat i nakrájenou klobásku.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!