Čokoládu nasekáme na kousky, máslo rozkrájíme, smetanu vlijeme do kastrolu a přivedeme k varu, odstavíme a přidáme čokoládu. Směs mícháme do rozpuštění čokolády, přidáme máslo a necháme rozpustit, nakonec vmícháme likér (případně whisky nebo brandy), přelijeme do misky a necháme zchladnout. Pak překryjeme fólií a uložíme do chladničky na 4 hodiny. Tvoříme kuličky, které pokládáme na plech vyložený pečícím papírem. Lískové oříšky přesypeme do misky a kuličky v nich obalujeme. Vrátíme je na plech a necháme znovu chladit. Každý bonbon dáme do papírového košíčku. Tip: Kuličky můžeme vytvořit vykrajovátkem o průměru 2 cm, které občas namočíme do studené vody, aby se nám nepřilepovala čokoláda. Lanýže, ale nemusí mít bezchybně kulaté.