Z vajec a 125g pískového cukru utřeme krém, do kterého vmícháme olej a mléko. Mouku smícháme se 2 lžícemi kakaa a s práškem do pečiva, vmícháme do krému a utřeme vláčné těsto, kterým naplníme tukem vymazanou rozevírací formu ∅ 26 cm. Pečeme asi 40-45 minut na 200°C. Upečený korpus necháme vychladnout (nejlépe na mřížce). Hrušky necháme okapat, šťávu si zachytíme. Korpus položíme na tác, obepneme rozevírací částí formy a na korpus rozdělíme hrušky. Dortovou polevu smícháme s hruškovou šťávou a připravíme podle návodu na obalu, pak necháme polevu ztuhnout. Smetanu ušleháme dotuha a postupně do ní přisypeme 3 lžíce kakaa, zbytek cukru a vanilkový cukr. Čokoládovou smetanou natřeme hrušky a uhladíme. Chladíme 2 hodiny a nakonec posypeme čokoládovými hoblinkami.