Navíc: 1 limeta, 1 malý ananas, 2 - 3 lžíce medu Nejdřív si připravíme panna cottu - želatinu vložíme do studené vody, aby nabobtnla. Kávovou čokoládu nastrouháme nahrubo a poté ji společně se smetanou, silnou kávou (nejlepší je espresso), cukrem, tyčinkou skořice a tobolkami kardamonu vložíme do hrnce a uvedeme do varu. Mezitím vymačkáme želatinu a rozpustíme ji v horké směsi, ovšem pozor - nevaříme ji. Kávovou smetanu přecedíme přes síto. Mezitím vypláchneme studenou vodou čtyři šálky nebo misky, rozlijeme do nich stejné množství smetany a na dvě hodiny je uložíme do chladničky. Omyjeme limetu a speciální škrabkou (k dostání v domácích potřebách) oloupeme tenké proužky kůry. Vršek ananasu odřízneme, ananas ostrým nožem oloupeme a vykrájíme všechny očka. Dužinu nakrájíme na jemné plátky. Dvě třetiny limetové kůry nasekáme najemno. Z limety vymačkáme šťávu a ve větší misce ji promícháme s medem a s najemno nasekanou limetovou kůrou. Tenké ananasové plátky marinujeme v misce s limetovým medem po dobu asi 15 minut. Formičky s panna cottou krátce ponoříme do horké vody a vyklopíme na dezertní talířky. Obložíme ananasovými plátky, ozdobíme limetovou kůrou a okamžitě podáváme.