Staňte se našimi fanoušky na:

Jemný kečup jak ho máme rádi

Autor receptu: anasy (500 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 250 g cibule
  • 150 g cukr moučka
  • 250 g jablko
  • 30 g sůl
  • 3 lžíce ocet
  • mletého, 1 lžic hřebíček
  • mletého, 1 lžic skořice
  • 3 kg rajče

Pracovní postup:

Nakrájená rajčata, jablka na kolečka a cibulku a koření si rozdusíme. Směs si rozmixujeme, doplníme solí, cukrem, octem a dusíme do zhoustnutí. Kečup si nalijeme do sklenic, uzavřeme a sterilujeme cca 10minut při teplotě 85 st. (když ho nedělám pro děti tak přidávám i pálivou mletou papriku a česnek - je pak víc chutnější a aromatičtější):)

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

kockaviky |11. srpna 2014
vyzkouším Odpovědět
planeta |10. srpna 2013
super, vždy máme spoustu rajčat, vyzkouším, díky za tip Odpovědět
Jana.Pulcerová1 |2. července 2013
Vilemína má pravdu, - i když někdo kečup výborně zahustí škrobovou moučkou... Uložím a vyzkouším, díky. :-))). Odpovědět
milmach |29. června 2013
dobré Odpovědět
vilemina |28. června 2013
Nezapomeňte, že rozmixovaná rajčata se musí svařit asi o čtvrtinu objemu, aby se kečup zahustil, tedy vaří se několik hodin. Odpovědět
macik |28. června 2013
vyzkouším Odpovědět
svatava.adamova |28. června 2013
vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!