Staňte se našimi fanoušky na:

Jemný knedlík

Autor receptu: Mešitka (296 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Rohlíky pokrájíme na tenké plátky a navlhčíme je teplým mlékem. Než se mléko vsákne, osmažíme na trošce oleje drobně pokrájenou cibulku a jemně nasekanou petrželovou nať. Vmícháme do rohlíků, přidáme syrová vejce a těsto důkladně vypracujeme. Přisolíme, okořeníme mletým bílým pepřem, znovu pro-mísíme. Pokud by bylo těsto příliš řídké, přidáme trochu strouhanky. Mokrýma rukama vymodelujeme kulaté knedlíky. Vaříme v osolené vodě mírným varem asi 15-20 minut. Uvařené překrojíme na polovičky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!