Staňte se našimi fanoušky na:

Jemný vanilkový koláč

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Těsto : 180g hladké mouky, 60g cukru krupice, 1 vejce, špetka soli, 80g másla, Náplň : 1 sáček vanilkového pudinku, 400ml mléka, 120g cukru krupice, 600g rebarbory, 3 vejce, 120g másla Na vál prosijeme mouku,uprostřed uděláme důlek, do kterého rozklepneme vejce,přidáme cukr a kousky másla.Nejdříve použijeme k zadělání nůž,pak prohněteme těsto rukama. Zablíme do fólie a uložíme na 30 minut do chladničky. Na náplň uvaříme pudink podle návodu na sáčku.Hrnek přikryjeme fólií,aby se neudělal škraloup a pudink necháme vychladnout. Rebarboru očistíme a nakrájíme. Dáme vařit 200ml vody s 40g cukru a rebarboru asi 1 minutu blanšírujeme.Pak ji necháme okapat. Troubu zahřejeme na 180°,těsto prohněteme,vyválíme a vyložíme jím vymazanou formu. Okraje vytáhneme nahoru. Na těsto nalijeme rebarboru a pečeme 20 minut. Do pudinku vmícháme žloutky a sníh z bílků. Krémem zalijeme rebarboru a pokračujeme v pečení dalších 25-30 minut. Koláč necháme vychladnout ve formě a podle chuti pocukrujeme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Alma |22. dubna 2014
uloženo Odpovědět
lucikpucik |15. května 2013
Mňam Odpovědět
Iness |23. ledna 2013
Krásný Odpovědět
kyschu |19. ledna 2013
moc ráda peču.... Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!