Staňte se našimi fanoušky na:

Jeřabinové kompoty

Autor receptu: JIHOR (462 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 1 kg cukr krupice
  • 600 ml voda
  • plody jeřábu sladkoplodého (po prvním mrazíku), 1 kg

Pracovní postup:

Rozvaříme ve vodě cukr a přidáme jeřabiny, vaříme je za stálého promíchávání. Až se začnou krabatit a budou měkké, vybereme je cedníčkem a natlačíme do skleniček. Dolijeme vařícím nálevem, uzavřeme a obrátíme dnem vzhůru. Pokud byl opravdu vařící, není nutná další sterilizace. Jinak stačí při 85°C počkat 10 minut, až se víčko vypoulí.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!