Staňte se našimi fanoušky na:

Ježci s jablíčky

Autor receptu: Sůl nad zlato (206 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Z mouky smíchané s kakaem, cukru, žloutků a mléka vypracujeme hladké těsto, zabalíme do fólie a necháme aspoň hodinu v chladu. Těsto rozdělíme na poloviny, každou část rozválíme (přes mikroten) na plát asi 2-3 mm silný a vykrájíme formičkou ježky. Tenkou trubičkou (např. brčkem) uděláme ježkům oči a opatrně je přendáme na plech s pečícím papírem, pečeme na 175°C. Část marcipánu obarvíme červeným a část zeleným barvivem. Z červeného uděláme jablíčka, ze zeleného lístečky. Jablíčko propíchneme hřebíčkem (stopka a okvětí), vodou navlhčeným štětečkem přilepíme k jablíčku lístky. Vždy 2 vychladlé ježky slepíme nugetou a zbytkem nugety přilepíme na ježky jablíčka.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!