Leknínky s perníčkovou náplní
35
0
1
Z mouky smíchané s kakaem, cukru, žloutků a mléka vypracujeme hladké těsto, zabalíme do fólie a necháme aspoň hodinu v chladu. Těsto rozdělíme na poloviny, každou část rozválíme (přes mikroten) na plát asi 2-3 mm silný a vykrájíme formičkou ježky. Tenkou trubičkou (např. brčkem) uděláme ježkům oči a opatrně je přendáme na plech s pečícím papírem, pečeme na 175°C. Část marcipánu obarvíme červeným a část zeleným barvivem. Z červeného uděláme jablíčka, ze zeleného lístečky. Jablíčko propíchneme hřebíčkem (stopka a okvětí), vodou navlhčeným štětečkem přilepíme k jablíčku lístky. Vždy 2 vychladlé ježky slepíme nugetou a zbytkem nugety přilepíme na ježky jablíčka.