Teplé mléko smíchat se stejným množstvím teplé vody a droždím, přidat 1 lžičku cukru a pak nechat 5 minut kynout. Do mísy prosát 225g mouky a sůl, uprostřd udělat důlek a nalít do něj kvásek. Nechat kynout 20 minut na teplém místě. Zbývající mouku a cukr smíchat se skořicí, muškátovým oříškem, kandovanou kůrou a směsí sušeného ovoce. Společně s rozpuštěným máslem a vejcem přidat do mouky s kváskem. Vypracovat vláčné těsto, přikrýt ho a nechat 60-90 minut na teplém místě kynout. Pak ho lehce prohníst na pomoučeném vále, rozdělit ho na 15 stejně velkých kousků a udělat bochánky. Položit je na velký plech s pečícím papírem, na každém vyznačit nožem kříž a nechat ještě asi 30 minut kynout. Pak je potřít mlékem a posypat cukrem. Péct 15-18 minut na 220°C. Nechat trochu vychladnout.