Třetinu vlažného mléka promícháme se lžící mouky, rozdrobeným droždím, lžičkou fruktafamu a na teplém místě necháme 15 minut vzejít kvásek. Mouku prosejeme do mísy, uprostřed vytvoříme důlek a vložíme do něj žloutky. Přilijeme vzešlý kvásek, rozehřáté vlažné máslo, špetku soli, zbytek fruktafamu a vypracujeme hladké těsto. Vytvoříme bochánek, poprášíme ho moukou, zakryjeme utěrkou a na teplém místě necháme hodinu kynout. Z těsta nakrájíme 20 stejně velkých kousků. Vytvoříme z nich válečky a stočíme je do spirály. Naskládáme je na plech vyložený pečícím papírem a na teplém místě necháme ještě 10 minut kynout. Udržujeme rozestupy! Jidáše dáváme dál od sebe, aby mohly hezky nakynout. Potřeme je rozšlehaným vejcem a pečeme při 175°, 20 minut dozlatova. Ihned po vyjmutí z trouby Jidáše poprášíme Irbisem nebo přelijeme teplým medem.