Staňte se našimi fanoušky na:

Jidáše - dia 372g sacharidů

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Třetinu vlažného mléka promícháme se lžící mouky, rozdrobeným droždím, lžičkou fruktafamu a na teplém místě necháme 15 minut vzejít kvásek. Mouku prosejeme do mísy, uprostřed vytvoříme důlek a vložíme do něj žloutky. Přilijeme vzešlý kvásek, rozehřáté vlažné máslo, špetku soli, zbytek fruktafamu a vypracujeme hladké těsto. Vytvoříme bochánek, poprášíme ho moukou, zakryjeme utěrkou a na teplém místě necháme hodinu kynout. Z těsta nakrájíme 20 stejně velkých kousků. Vytvoříme z nich válečky a stočíme je do spirály. Naskládáme je na plech vyložený pečícím papírem a na teplém místě necháme ještě 10 minut kynout. Udržujeme rozestupy! Jidáše dáváme dál od sebe, aby mohly hezky nakynout. Potřeme je rozšlehaným vejcem a pečeme při 175°, 20 minut dozlatova. Ihned po vyjmutí z trouby Jidáše poprášíme Irbisem nebo přelijeme teplým medem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Teris19 |7. července 2013
zkusím ;) Odpovědět
Konato |7. července 2013
To je něco pro mě, musím opatrně s cukrem. OK. Odpovědět
i |7. července 2013
dobrý tip Odpovědět
Bábrle Inka |6. července 2013
VARIANTA PRO ZDRAVÉ: Místo 25g fruktafamu dáme 60g pískového cukru, a na poprášení použijeme moučkový cukr. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!