Jde o plněné taštičky (s různými náplněmi, často i vegetariánské), které se po uvaření namáčejí do rozpuštěného másla. Většinou bývají podávány posypané sýrem a připomínají italské ravioli. Oba druhy mouky smícháme s vejcem, přibližně s pěti polévkovými lžicemi vlažné vody a olejem. Vypracujeme hladké těsto. Vytvarujeme kuličky, zabalíme do fólie a necháme stát cca půl hodiny. Mezitím na pánvi krátce ohřejeme umytý, ještě mokrý listový špenát, necháme ho vychladnout a potom z něj dobře vymačkáme vodu. Kousky cibule osmažíme an kousku másla, přidáme špenát a nasekanou petrželovou nať a krátce podusíme. Odstavíme z ohně a přidáme Ricotu a nastrouhaný horský sýr. Náplň osolíme, okořeníme a dochutíme čerstvě nastrouhaným muškátovým oříškem. Těsto vyválíme na pomoučeném vále a pomocí skleničky vykrajujeme kolečka. Na každé kolečko z těsta položíme lžičku náplně, okraje těsta lehce navlhčíme, spojíme a na okraji stlačíme k sobě. Taštičky vaříme cca 5 minut ve vroucí vodě. Zbylé máslo rozpustíme na pánvi a taštičky do něj namočíme. Podáváme posypané petrželovou natí, strouhaným parmazánem a nastrouhaným horským sýrem.